Nyhetsarkiv Artiklar för avdelningen Minoritetspolitik

Handboken i nytt format!

[Minoritetspolitik] Nu kan du ta del av handboken i ett användarvänligt digitalt format där du lätt kan bläddra mellan flikar för att få fakta, tips och råd, inspiration och länkar.

Finissage på Stadsmuseet

[Minoritetspolitik] Det närmar sig slutet för utställningen om nationella minoriteter på Stadsmuseet i Stockholm. Men räkna med en festlig avslutning!

Vill du vara med i en studie?

[Minoritetspolitik] För att kunna planera och prioritera framtida insatser genomför nu UHR en studie av hur studenter som tillhör nationella minoriteter upplever sina högskolestudier. 

Uppföljningsmyndigheterna begär in mål och riktlinjer

[Minoritetspolitik] Länsstyrelsen i Stockholms län och Sametinget är ansvariga för uppföljningen av förvaltningsmyndigheters tillämpning av lagen (2009:724) om nationella minoriteter och minoritetsspråk. 
Alla fem sångare samlade på Sollidenscenen. Foto: Privat

Historiskt ögonblick när minoriteterna intog Sollidenscenen

[Minoritetspolitik] Sveriges nationella minoritetsspråk lyste med sin absoluta närvaro i samband med det traditionsenliga nationaldagsfirandet på Skansen i Stockholm. 

Ny utbildning ska öka kunskapen om nationella minoriteter

[Minoritetspolitik] Utbilda dig i vad lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk innebär och hur den kan tillämpas i praktiken!

Anmäl dig till lansering av utbildning!

[Minoritetspolitik] Länsstyrelsen Stockholm och Sametinget bjuder in dig som arbetar med, eller är engagerad i, minoritetspolitiska frågor till en digital lansering av webbutbildningen ”Grundutbildning i minoritetslag...
Illustration: LadyStardust

Många kommuner saknar plan och riktlinjer för minoriteterna

[Minoritetspolitik] Hälften av kommunerna saknar plan för de nationella minoriteterna trots att lagen kräver det.
Kulturminister Jeanette Gustafsdotter invigde vandirngsutställningen. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Kulturministern har invigt utställning om Förintelsen

[Minoritetspolitik] Mer än 700 originalföremål ingår i vandringsutställningen om Auschwitz som nu för första gången visas i Skandinavien. Utställningen invigdes på Malmömässan.
Foto: Sigtuna kommun

Nya krafttag i Sigtunas arbete med nationella minoriteter

[Minoritetspolitik] Nu har Sigtuna kommun antagit en ny handlingsplan för hur kommunen ska arbeta med nationella minoriteter och minoritetsspråk.

Naturlig språköverföring när barn och äldre möts

[Minoritetspolitik] "Barn och gamla äter lunch tillsammans varje dag och sitter vid samma bord. Då blir det naturligt att höra och tala språken", säger Sari Oja.