Artiklar
Foto: Johan Mellin

Willy Silberstein tilldelas Aaron Isaac-priset

Judiska församlingen i Stockholms styrelse har beslutat att dela ut årets Aaron Isaac-pris till Willy Silberstein "för hans mångåriga och tydliga kamp mot antisemitismen i Sverige och för hans stora insatser för judiskt liv i Sverige”.

I ett pressmeddelande skriver Judiska församlingen i Stockholm att "Willy Silberstein har med sitt långvariga engagemang som ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism gjort stora insatser för att motverka antisemitismen i Sverige. Willy har även på sitt mycket engagerade och altruistiska sätt bidragit med sin tid och sin kunskap i församlingens arbete"

Aaron Isaac-priset ges varje år till en person som under lång tid gjort stora insatser för Sveriges judar. Priset är uppkallat efter Aaron Isaac som var den förste jude som fick bosätta sig i Sverige utan att behöva konvertera till kristendomen. Det var också Aaron Isaac som grundade Judiska församlingen i Stockholm. Bland tidigare pristagare finns de tidigare socialdemokratiska statsministrarna Göran Persson och Stefan Löfven, Folkpartiets före detta partiledare Per Ahlmark och psykologen Hédi Fried.

Aaron Isaacs-pris delas ut den 24 februari av Judiska församlingen i Stockholms ordförande, Richard Mühlrad, i form av en medalj utformad av Annie Winblad Jakubowski.

KARIN SKOGLUND

Sidan uppdaterad 2024-02-23