Kalendarium - Evenemang

2022-11-11 – 2022-12-02

Tschandala/Tattaren

Strindbergs Intima teater, Stockholm
16.00 och 19.00, beroende på dag
Lindy Larsson kommer till Strindbergs Intima teater med föreställningen TSCHANDALA / TATTAREN - en ROMANIrekonstruktion av en förlorad identitet.

I skuggan av folkhemmets framväxt döljer sig ett stort mörker; en raffinerad utrensning av en folkgrupp pådriven av de antiziganistiska krafter som var starka i vårt svenska samhälle, och i världen, under denna tid och vars eko genljuder in i vår samtid.

Genom en personlig berättelse vill Lindy Larsson ge röst åt resandefolket och synliggöra en blind fläck i vår svenska historia. Föreställningen tar sig an stora och komplexa frågeställningar om utanförskap och övergrepp; men också om överlevnad, läkande och frigörelse; en akut åtgärd för att bevara en hotad minoritet; en musikalisk manifestation för romanifolket; en revision av den svenska historien och en uppgörelse med Strindberg och hans antiziganistiska kortroman Tschandala.

Även fantastiska och hyllade Bon Bon Band medverkar i föreställningen. Lindy & Bon Bon Band spelar vild akustisk cabaret musik i en blandning av stilar och språk.

Varmt välkomna, biljetter köps via hemsidan!