Artiklar

Skrivartävling på meänkieli

Resursbiblioteket för meänkieli arrangerar i höst en skrivartävling på meänkieli tillsammans med Region Norrbotten för unga mellan 12-18 år.

-Tanken är att stimulera utgivning av litteratur på meänkieli över hela landet - att sänka ribban för unga för skrivandets konst. Därför tillåter vi randat språk meänkieli, svenska och engelska och de som deltar får också ta hjälp av en vuxen om de vill, säger Susanne Redebo som arbetar på resursbiblioteket.

Så här går det till:

Ditt uppdrag är att skriva en kort text på temat färgen grön. Det kan vara exempelvis en dikt eller kort novell om något i naturen, en byggnad, din mormors gröna bil – tolkningen är fri! Texten får ha max 1 500 ord och det går bra att blanda meänkieli med svenska eller engelska. 

Skicka in din text till oss genom att maila bidraget i Word-format till skrivtavling@meankieli.se. Vi behöver också få veta ditt förnamn och efternamn, ålder, eventuellt alias du önskar skriva under och kontaktuppgifter till dig.

Sista inlämningsdag är måndag 20 november 2023.

En jury kommer efter det att utse tre vinnare och vinnarbidragen presenteras under december 2023. Tre vinnare får presentkort på Akademibokhandeln till ett värde av 3 000 kr var och tävlingsbidrag kommer publiceras i en antologi, eventuellt också i tidskrift. Alla som deltar får också ett diplom.

KARIN SKOGLUND

 

Sidan uppdaterad 2023-09-26