Artiklar

Barnbandet Arne Alligator kommer till Uppsala län

Arne Alligator är Nordens mest strömmade barnband med över 250 miljoner visningar. Nu finns möjligheten att se Arnes enda spelning i Sverige under hösten 2023 när han kommer till Gimo och Östhammars kommun i Uppsala län.

Den 30 september välkomnar Östhammars kommun stora som små till Ladan i Gimo som har plats för ungefär 500 besökare. Arne Alligator och Djungeltrumman uppträder under föreställningen på såväl svenska som finska.

Klockan 13.00-13.30 uppträder Arne Alligator med sina sånger på svenska. Efter en liten kramstund och paus fortsätter Arne klockan 14.00-14.30 med musik på finska.

Dörrarna öppnar klockan 12.00 och det säljs lättare förtäring och saft under föreställningen. Föreställningen är kostnadsfri, men biljetter behöver förbokas. Besökare utan förbokning släpps in i mån av plats.

Konserten arrangeras av Östhammars kommun som ingår i förvaltningsområdet för finska.

- Sverigefinska barns utveckling av en kulturell identitet och användning av det egna minoritetsspråket är särskilt prioriterat i Östhammars kommun eftersom vi ingår i förvaltningsområdet för finska. Det är fint att vi kan erbjuda tvåspråkiga evenemang där både svenska och finska kan komplettera varandra och där vi skapar sammanhang där både sverigefinska barn och andra barn kan ha roligt tillsammans, säger Dennis Kronholm, minoritetssamordnare i kommunen.  

Mer information om evenemanget finns på www.roslagen.se/evenemang

 

KARIN SKOGLUND

 

Sidan uppdaterad 2023-09-05