Artiklar
Foto från utställningen. Foto: Musealia

Kulturministern har invigt utställning om Förintelsen

Mer än 700 originalföremål ingår i vandringsutställningen om Auschwitz som nu för första gången visas i Skandinavien. Utställningen invigdes på Malmömässan.

Kulturminister Jeanette Gustafsdotter invigde utställningen ”Auschwitz. Not far away. Not long ago" i Malmö i tisdags den 24 maj.

– Vi får aldrig glömma Förintelsen. När de sista överlevarna blir allt färre blir utställningar som denna viktiga för att föra vidare minnen från ett av historiens mörkaste kapitel till yngre generationer, säger kulturminister Jeanette Gustafsdotter i ett pressutskick.

Mer än 700 originalföremål ingår i vandringsutställningen om Auschwitz som nu för första gången visas i Skandinavien. Utställningen invigdes på Malmömässan efter att tidigare ha varit på turné runtom i Europa och USA.

Föremålen vittnar om ett av mänsklighetens mörkaste kapitel. Utställningen är en samproduktion med Musealia och Auschwitz-Birkenau State Museum.

De finns också ett utbildningsmaterial för skolor som ska besöka utställningen Auschwitz. Not long ago. Not far away som visas i Malmö mellan 26 maj och 30 september 2022.

Information om utställningen, biljetter och öppettider hittar du här.

MALIN A JUNKKA

 

Sidan uppdaterad 2022-05-29