Artiklar

Lansering av sverigefinsk träffpunkt

I samband med Valborg, Vappu, inviger Järfälla kommun sin första sverigefinska träffpunkt för alla åldersgrupper.


Syftet med den sverigefinska träffpunkten är att skydda, främja och utveckla, samt synliggöra det finska språket och den finska kulturen under trivsamma former med fokus på social samvaro. Aktiviteterna på träffpunkten kommer vara helt tvåspråkiga. Alla åldersgrupper är välkomna och det kommer finnas aktiviteter för alla, oavsett ålder.

Aktiviteterna är alltid kostnadsfria för deltagarna.
- Vi börjar med att ha ett träffpunktstillfälle per månad, med sommaruppehåll under juni månad. Deltagarna kommer framöver själva ha möjligt att påverka aktiviteterna och upplägget. Vi kommer bland annat ta fram en mobil resväska som vi fyller med spel, böcker, filmer, pysselmaterial och annat roligt som kan locka. Platserna kommer också variera runtom i kommunen, för att möjliggöra att så många som möjligt kan och vill medverka, berättar Sandra Häggström, som arbetar som samordnare för Järfälla som tillhör det finska förvaltningsområdet, i ett pressmeddelande.

I samband med lanseringen av den nya träffpunkten kommer kommunen också att fira vårens ankomst samt finsk Valborg med diverse valborgstraditioner. Tid och plats är 14.00-15.30 på Cafe Valvet, Ynglingavägen 5B, Jakobsberg.

Nästa träffpunkts hålls den 28 maj och då uppmärksammar man Mors dag.
- Tillfället efter det äger rum den 8 juli och då åker vi på gemensam utflykt till Stockholms stadsmuseum för att se på utställningen om nationella minoriteter ”Vems är du?”.

MALIN A JUNKKA
Sidan uppdaterad 2022-04-27