Artiklar

Kielipää Taks - Tainas nya bok

Taina Sampakoskis nya barnbok som heter Kielipää Taksi ja sen kaveri Max (BoD) är riktad till sverigefinska barn och vägleder barnen till språkets underliga värld.

Den nya boken har nu kommit ut både i tryckt form och som e-bok. Otso Sampakoski har illustrerat boken.
 
Boken handlar om den svenskspråkiga hunden Max som har adopterats till ett finsktalande hem. Max måste därför lära sig finska. Men det räcker inte bara att kunna finska. I en tvåspråkig miljö måste man också kunna SPRÅKA. Kompisen Taksi är nog bra på språk och språkandet och kan hjälpa till. Han skriver till och med en GRAMMATIKBOK för Max som heter BLANDA RÄTT. Men det är inte alltid så LÄTT att blanda RÄTT. Och råkar man blanda fel så kan det uppstå ett MISSFÖRSTÅND. Hundarnas vardag blir inte heller lättare av att den pensionerade SPRÅKPOLISEN Arja Leskinen bor i huset bredvid.
 
Taina Sampakoski är lärare och författare som bor i Fagersta. Berättelserna om Taksi och Max har tidigare publicerats som läromedel i digital form och finns att ladda ner på Skolverkets och ISOF:s webbplats för läromedel i nationella minoritetsspråk. 
 
Du kan få ett smakprov av den nya boken genom följande länk.
 
 
MALIN A JUNKKA
Sidan uppdaterad 2021-09-22