Artiklar
Hanna Halpern är utbildad civilekonom med inriktning på internationell ekonom. Foto: Privat

Här är nya generalsekreteraren!

Styrelsen för Judiska Församlingen i Stockholm har beslutat att anställa Hanna Halpern som generalsekreterare. 

Som generalsekreterare kommer Hanna att ansvara för att leda Församlingens löpande verksamhet och dess medarbetare. Hanna utses samtidigt till generalsekreterare för Judiska Centralrådet i Sverige, den organisation som företräder de judiska församlingarna i Sverige. Hanna efterträder därmed Isak Reichel som tidigare i år tillträdde som direktör och chef för Myndigheten för stöd till trossamfund.

Hanna Halpern har med sig en lång erfarenhet från näringslivet, bland annat som VD för Restaurangakademien och Årets Kock. Hanna har tidigare erfarenhet från församlingens arbete, bland annat som vice ordförande i styrelsen.

Sedan Isak Reichel lämnade sin tjänst har Hanna varit tillförordnad generalsekreterare och lämnade sina politiska uppdrag tre månader innan hon tillträdde tjänsten.
- Jag har haft förmånen att arbeta med Hanna först som en kollega i styrelsen och sedan som tillförordnad generalsekreterare. Hanna har en enorm energi och driv. Jag är övertygad om att Hanna, tillsammans med alla våra duktiga medarbetare, kommer att fortsätta utveckla vår verksamhet och vara en bra företrädare för hela det judiska Sverige säger Aron Verständig, ordförande för Judiska Församlingen i Stockholm och Judiska Centralrådet.

Läs mer här! (länk)

MALIN A JUNKKA

Sidan uppdaterad 2021-09-13