Artiklar
Här syns några av karaktärerna i boken.

Ahai hittar på blir barnradio

Den tvåspråkiga barnbokserien Ahai keksii/ Ahai hittar på, skriven av Linnea Huhta och illustrerad av Birgitta Filipsson, blir nu barnprogram i Sveriges Radio.
Böckerna är på meänkieli och svenska och radiomaterialet har bearbetats för att passa ljud-formatet och randats för att innehålla både meänkieli och svenska utan att allting upprepas på båda språken. Ett pedagogiskt sätt för att hjälpa läsaren att lära sig mer meänkieli.

Den osynliga figuren Ahai, som för det mesta råkar ställa till det för barnet Lumi får röst tillsammans med böckernas andra karaktärer Tundra, Äijä och Kuu. Ett antal avsnitt bär berättelsen framåt och den uppmärksamme Ahai-läsaren kommer överraskas med ett aldrig tidigare publicerat avsnitts-manus. 

I rollerna är Linnea Huhta, Annika Lantto, Elina Isaksson Kruukka och Kjell Kangas. Regina Veräjä producerar programmet som sedan inspelningen den 18 juni nu kommer att bearbetas. Ahai keksii/ Ahai hittar på, släpps i Meänraatios barnprogram Meän Kläpit under hösten år 2021.
 
MALIN A JUNKKA
Sidan uppdaterad 2021-06-19