Artiklar

"Pandemin har blivit en tillvaro av kontemplation"

Nu finns en liten miniantologi som samlat 12 judiska röster om pandemin.

Pandemi & judiskt liv startade som ett medskapandeprojekt i Judiska bibliotekets regi under hösten 2020. Den som ville fick skicka in en text om sina egna tankar och upplevelser under det första pandemiåret.

Tolv personer hörsammade efterlysningen av texter. Tio medlemmar i Judiska församlingen i Stockholm och två israeler med svensk anknytning.

"Att umgås med vänner liksom föreningsliv har naturligtvis gått på sparlåga. I vår jiddischgrupp har vi Zoom–möten var tredje vecka. I och för sig roligt att se varandras ansikten och att höras, men inte går det upp mot att träffas..." skriver Harriet Maler, pensionär och barnläkare.

Texterna är nu sammanställda till en liten miniantologi av Malin Norrby och formgiven av Karl Gabor. Den publiceras som e-bok och görs tillgänglig genom Judiska församlingens katalog på nätet. Du får den också här som pdf-fil och sommarläsning.

Skribenterna är: Mordechay Giloh, Nina Kaltiala, Franciska Levy, Harriet Maler, Rut Milchner, Anna Nachman, Zsuzsanna Reisch, Anette Sallmander, Sara Yarden, Börje Eliasson, Ludmila Harlid och Mausel Eksell-Strindberg.

LÄS HÄR

MALIN A JUNKKA

Sidan uppdaterad 2021-07-15