Artiklar
Bengt Pohjanen. Arkivbild: Johan Jeppsson

Populär kurs tillbaka

Den populära skrivarkursen på meänkieli med författaren Bengt Pohjanen återkommer i höst.

Nu finns det en ny chans att delta i skrivarkursen med Bengt Pohjanen.

Vill du lära dig mer om den tornedalska berättartradition och hur du kan använda det i skrivandet och gestaltandet? Har du ett intresse att lära dig om form, innehåll och struktur? I kursen skriver deltagarna tillsammans, läser varandras texter och samtalar om texter som hör till kursen. Kursen vänder sig till dig som är blivande författare, skrivande författare, översättare och individanpassas utifrån kursdeltagarnas nivå och inriktning. Inga förkunskaper krävs.

Du kan söka den som;

  • har meänkieli som modersmål
  • mer eller mindre har förlorat ditt språk
  • vill lära dig uttrycka dig på meänkieli
  • går en utbildning i meänkieli
  • vill skriva poesi, noveller, böcker
  • vill översätta vuxen litteratur eller barnböcker
  • vill översätta manus
  • vistas i gränsens tredje rum och vill pröva på interferens, där språken, meänkieli-finska-svenska står skeva mot varandra

Det är en deltidskurs på 25 procent i 12 veckor med kursstart 1 september. Antagna kommer att få både individuell coachning och gemensamma träffar (som sker på kvällstid), digitalt eller fysiskt utifrån grupp och pandemiläge. Framnäs folkhögskola för de fysiska träffarna.

Ansök senast 1 augusti via vår hemsida. Info@framnas.nu som gärna svarar på dina frågor.

Bengt Pohjanen är född 26 juni 1944 i Kassa, som egentligen inte ligger i Pajala, utan i yttersta kanten av Sverige, vid finska gränsen. Han har studerat vid Uppsala och Stockholms universitet. Teol. kand. och filosofie doktor, lektor vid Stockholms universitet 1981-83. 

För sitt författarskap har Bengt Pohjanen blivit hedersdoktor vid Uleåborgs universitet, fått Ivar Lo - pris och Dan Andersson Sällskapets litteraturpris. Bengt Pohjanen bor i Överkalix i Norrbotten, är fri författare och skriver på tre språk.

MALIN A JUNKKA
Sidan uppdaterad 2021-06-03